Loading...
wox2018-12-27T15:17:14+00:00

WOXNORGE

Wox ble etablert i 2015 som var tenkt som et utfordring her i Grenland. Etter å ha tatt sosiale medier med storm endte vi opp med 750 deltagere første året i Skien Fritidspark fra store deler av Norge. De første som meldte seg på løpet vårt kom fra England.  Her var vi heldige og traff så vanvittig mye bedre enn hva som var tenkt og trodd.

Året etter rundet vi 1000 deltagere, et var deltagere fra 6 ulike land og wox kidz ble født. Det første året deltok 350 barn sammen med sine foreldre.

i 2018 satt vi deltagerrekord med 1400 deltagere på løpet i Skien, hvor 450 av dem var barn. 2018 var også året der WOX Trøndelag ble arrangert for første gang med over 1400 deltagere, her ble løpet solgt ut første uka. Veksten har vært over all forventning og WOX har blitt en av de viktigste/størse aktørene på hinderløp i Norge.

Så hvorfor og hvem deltar på wox?

Vi har hele tiden hatt i bakhodet av vi skulle skape noe annerledes som traff dem som ikke allerede var aktive i en idrett eller drev regelmessig med trening. Vi ønsker å inkludere alle og har skapt en ny idrett/hobby som krever minimalt med utstyr og man kan trene mot dette hvor som helst. Vi ønsker å dra folk flest ut av sofaen og inn i skogene. Det å fullføre WOX skal på ingen måte være lett og er derfor lagt opp slik at man må/burde forberede seg til løpet og at mestringsfølelsen er desto større når man får medaljen ved mål.

Løypene er lagt opp slik at om du er i knallgod form (elite utøver) eller helt nybegynner så skal det være mulig for de fleste å gjennomføre.

Grunnen til vi treffer så godt i markedet tror vi handler om at vi har tatt leken tilbake i trening/aktivitet for veldig mange. Det å løpe, krabbe, klatre og bade er for mange noe man har gjort mye når man var barn i tradisjonell lek. I voksen aldre så forsvinner dette for mange og vi sitter store deler av dagen på jobb. Det å få lov til å være fri i naturen og leke seg i form har vært en suksess oppskrift.

Det at vi treffer så bredt tyder på at lek og moro ute i naturen er en naturlig del av oss. I løypene er samarbeid og inkludering alfa omega for å kunne gjennomføre. Vi ser på våre arrangement at det er en utrolig god stemming i løypene og mennesker hjelper hverandre der det trengs, om man er på lag eller ikke. Her handler det om å gjennomføre.

WOX fører alle samfunnslag sammen hvor det handler om å ha det gøy, våre deltagere er alt fra tidligere rusmisbrukere ,asylsøkere, sykepleiere, politimenn,  arbeidere til næringslivstopper. Det syntes ikke utad hvem som er hvem da de er fulle av søle og gjennomvåte. Det som også er likt er smilet de har når de løper over mållinja og får medaljen over halsen og gir hverandre en high five! Vi får mye tilbakemeldinger av våre deltagere at de opplever så mye inkludering og en følelse av at alle er velkomne men at de blir utfordret på lik linje.

I alder har vi deltagere fra 16 (nedre grense) til 69 (eldste deltager registrert) det er usedvanlig spenn i en slik setting, men det viser oss at lek er noe alle uansett alder har godt av og som de trives med.

Det siste året har vi jobbet mye med å bedre arena området og opplevelsen for publikum, i 2018 hadde vi en plass mellom 4 – 5 tusen publikum rundt omkring skogene i fritidsparken, dette gjør WOX til et av de største idrettsarrangementene i  Telemark.

WOX KIDZ

Wox Kidz så lyset etter det første året, målet med barneløpet er mye av de samme som WOX for voksne. Forskjellen her er vi ønsker å få barn og foreldre til å gjøre en fysisk aktivitet sammen. På nasjonalt nivå er trenden dessverre slik at barn og voksne beveger seg mindre og flere barn faller utenfor de organiserte tradisjonelle idrettene.

Dette skal vi gjøre noe med, vi når mange av de barna som i dag ikke er med på organiserte aktiviteter og skaper en arena for dem til å mestre aktivitet sammen med sine foreldre som vi ser fører til at både barn og voksne sammen er i aktivitet som er folkehelse på sitt beste!

VI treffer selvfølgelig også de barna som er med på organisert idrett men som her får en anledning til å gjøre noe helt annet med mamma eller pappa. Det er ikke ofte det lagt opp slik. Det som er ekstra gøy med wox kidz er jo at barna tar hindrene som regel letter enn foreldrene det ser vi skaper en vanvittig mestringsfølelse.

I 2010 satser vi på å ha 650 deltagere på wox kidz, i alderen fra 5 – 14 år, i fjor ble det utsolgt og vi hadde ventelister.

I WOX Norge så har ønsker vi å inkludere det  lokalet næringslivet og befolkningen for øvrig. Det gjøø

r vi ved å kjøpe tjeneste lokalt, samarbeider med næringslivet og ønsker å skape et nettverk for våre samarbeidspartnere/sponsorer slik at det skapes en synergieffekt. Det har vi sett mange eksempler på at nye kontakter skapes og ulike foretak etablerer gode samarbeid som resulterer i mer jobb/salg for våre samarbeidspartnere.

Vi brukes bevist også lokale idrettslag som vi leier inn til rigging og gjennomføring av arrangementene. Dette gjør vi får å kunne gi noe tilbake til de lokale aktørene som jobber med det samme som oss, folkehelse.

“If it doesn`t  challenge you. It won`t change you.” Er mottoet vi lever etter, det gjelder for oss arrangører, våre deltagere og ikke minst våre samarbeidspartnere/sponsorer. Det handler om å gjøre hverandre gode!

[469]
[469]